Alimentatia, Sportul si fii Zen

Va spun sincer,  nu credeam ca voi ajunge vreodata sa fac FIV – fertilizare in vitro,  daramite sa mai fac chiar 3 si numeroase embriotransferuri.

Ultimul FIV l-am facut in August 2016 la Valencia si in aceea perioada am incercat sa-mi schimb stilul de viata prin felul  de a manca, prin incercarea (nereusita) de a nu mai fii asa stresata si prin sport.

Citisem destul de multe articole care sustineau ca renuntarea la lactate te ajuta in lupta cu infertilitatea. Am fost la un medic nutritionist, o femeie foarte deschisa si conectata la tendintele actuale. Mi-a explicat si mi-a demonstrat de ce ar trebui sa nu mai mananc lactate si carne cat mai putina. In schimb sa introduc in alimentatia mea prafurile verzi: spirulina, pudra de iarba de grau, chlorella si pudra de orz. Nu pastile atentie.

Impreuna cu sotul meu am renuntat la carne si lactate. A coincis cu perioada Postului Pastelui deci a fost destul de bine.

Va marturisesc ca dupa 2 saptamani fara lactate ma simteam incredibil. Desi sunt o persoana mereu atenta la ce mananca, fara sa fac combinatii dubioase de mancare,  mereu ma simteam balonata si asta pentru ca eu zilnic mancam iaurt la micul dejun. Rar mananc lactate acum,  un iaurt nu am mai mancat de atunci din 2016, mai scap la mozzarela recunosc 🙂 Carnea am inceput sa o consum cand am ramas insarcinata si asta pentru ca primele 3 luni mi-a fost teama sa mananc peste.

Mereu mi-a placut sa fac sport pentru ca simteam ca imi confera energie si ma ajuta sa ma deconectez. Surpriza a fost ca a inceput si sotul meu sa faca sport si asta numai pentru ca l-am pacalit ca asa a zis doctorul :)) Scopul scuza mijloacele, nu-i asa?

Eeeeei incercarea de a fii zen mi-a dat mari mari batai de cap. Nu am reusit. Oricat ma programam, nu se putea. Nu gaseam cum sa ma relaxez. Calatoream si asta pot spune ca a ajutat putin dar la baza tot stresul nr 1 eram.

Ceea ce vreau sa va spun este ca a fost o diferenta considerabila la analizele mele dinaintea inceperii tratamentului de fertilizare precum si rezultatele obtinute in urma acestui tratament dupa ce eu am urmat aceasta dieta. Sunt convinsa ca renunatarea la lactate m-a ajutat sa am un asa rezultat bun. Dar asta a mers in cazul meu. Voi trebuie sa gasiti ce merge in cazul vostru,  cum va simtiti mai bine,  nu multa lume poate manca praful de spirulina 🙂 Eu il combinam cu afine si lapte de migdale si iesea o bunatate. Si in ziua de azi eu mananc acelasi lucru la micul dejun. Ce m-a relaxat si m-a calmat foarte tare a fost mersul la Biserica. Dar despre asta o sa va povestesc la momentul potrivit.

Share: