Libertatea

Toata lumea spune ca dupa ce vine un copil in viata ta, gata, s-a terminat cu viata anterioara! Acum trebuie sa i te dedici in totalitate si nu vei mai avea libertatea pe care ai avut-o inainte. Aahhh sweet freedom! Toti vorbesc despre asta dar ce este libertatea pentru tine? Adica defineste. Ce te face sa te simti liber si cum te-ar impiedica un copil sa nu te mai simti liber? Desigur, nu sunt ipocrita, lucrurile se schimba dar incepi sa definesti altfel libertatea. Pentru mine acum, libertatea inseamna sa ma pot duce fara Thomas la baie :)) Dar pe mine Thomas nu m-a impiedicat sa fac lucruri. Pur si simplu nu am mai vrut sa fac unele lucruri pe care le faceam inainte sa vina el. Mi-am dat seama ca seara prefer sa dorm in loc sa ies, mi-am selectat prietenii si deci nu mai sunt obligata sa dau nu stiu cate telefoane pe zi iar de calatorit, calatoresc la fel de des. Uneori cu el si uneori fara el. Pe mine cine m-a impiedicat sa fac lucruri au fost bonele :))) nicidecum Thomas. Eu oricum sunt subiectiva pentru ca stiti foarte bine trecutul meu, nu am cum sa ma plang ca nu mai pot face cutare lucru de cand a venit el in viata mea pentru ca as minti. Mi l-am dorit enorm si mi-as da viata pentru el, asa ca faptul ca nu mai pot iesi seara la o cafea pentru ca avem ora de baie si dupa somn, ma lasa efectiv rece.

Desi am ajutor, sunt genul de mama implicata, care se preocupa de copilul ei, eu ii fac mancare, nu plec la 9 dimineata si vin seara la 6 pentru ca am acest lux, de a-mi permite sa-mi cresc copilul.

Recunosc, Thomas m-a schimbat pe mine. Mi-a schimbat valorile, mi-a schimbat perceptia asupra vietii dar nu mi-a luat libertatea. Mi-a redefinit-o 🙂

Imi place sa redescopar lumea cu el, sa cautam in fiecare seara luna si sa ma bucur cand recunoaste steaua pe tricoul lui sau pe unghia mea. Am si zile cand plang de epuizare si am senzatia ca nimeni nu face lucrurile la fel de bine precum le fac eu dar cred ca asa sunt toate mamele. Ma simt uneori o mama rea si ma invinovatesc pentru ca el nu vrea uneori sa manance si plange ca il pun pe olita. Ma duc in alta camera, respir adanc, incerc sa ma calmez si ma intorc la el. Stati linistiti, nu e lasat singur in timpul acesta 🙂 Ar distruge toata casa.

Cei care iti spun: asteapta, mai bucura-te de viata inainte sa faci un copil, crede-ma ca iti spun asta din egoism sau poate ei nu au fost pregatiti pentru a avea un copil. Un copil este un dar de la Dumnezeu si trebuie tratat ca atare.

E atat de frumos si primesc atat de multa dragoste de la copilul meu cand vine cu manutele lui mici si ma ia de gat si imi da pupic. Libertatea mea este sa ma pot duce cu el sa-i arat toata lumea, sa-l invat sa respecte oamenii indiferent de meserie, de statut social, sa-i arat noi culturi si sa-l invat sa respecte planeta si mediul inconjurator.

Libertatea mea consta in a transforma acest pui de om intr-un barbat responsabil.

Am mai scris asta: femeile care trec prin tratamente, au greutati in a face un copil si se chinuie ani la rand, acelea sunt femeile care apreciaza altfel sarcina, copilul. Am mai intalnit mamici care au facut fiv la fel ca mine si erau recunoscatoare ca au copilul sanatos si ca Dumnezeu le-a facut mame!

Libertatea pentru mine este ca pot scrie acest articol in timp ce copilul meu alearga prin toata casa, se mai opreste sa cerseasca atentie si isi continua jocul copilariei.

Thomas ma pune pe un piedestal si eu trebuie sa am grija sa ma mentin pe acel piedestal pentru el!

Pentru el eu sunt Mama, pentru mine el e Totul!

Share: