Nasterea la privat versus stat

Un subiect la care toata lumea are o parere. Sincer. Daca te duci la privat, dom le nu au aparatura, in caz ca se intampla ceva, ajungi la stat. Daca te duci la stat, dom le nu ai rezerva si o sa imparti salonul cu inca nu stiu cate mamici. Cum o dai nu e bine. O sa va spun parerea mea si de ce eu am ales sa nasc la privat. Respectiv la Regina Maria.

In primul rand medicul!!!!! Medicul cu care eu am nascut este de un profesionalism cum rar mai vezi in ziua de azi si chiar sunt de parere ca este printre cei mai buni din tara. Da, am scris bine, din tara!

Atunci cand am avut problema cu a doua sarcina oprita in evolutie, am ajuns la el si m-a tratat ca pe un om nu ca pe o bucata de carne sau ca pe un alt nume pe ordinea de zi. Si cred ca toate pacientele sale pot confirma acest lucru. In cea mai neagra perioada din viata mea, cand nimic nu se lega, l-am intalnit pe acest medic extraordinar si macar m-am relaxat stiind ca atunci cand va veni momentul sa nasc, voi sti exact la cine voi apela. Nu suntem prieteni la catarama, nu ne vedem de sarbatori, nu suntem cunostiinte. Deci nu sunt deloc subiectiva in privinta sa. Intamplarea face sa fie directorul maternitatii Regina Maria si prin urmare nasterea acolo a avut loc.

Sa va spun sincer? Am avut atata de a face cu spitalele de stat incat pentru mine, nasterea in cadrul sistemului nu a fost o optiune. Atata mizerie eu nu am vazut in nici o institutie. Lipsa sapunului la baie, ca sa nu mai vorbim de lipsa zambetului personalului medical sau atentia pe care personalul medical ti-o ofera. Nu aveai hartie igienica sau macar conditii sa poti face un dus. Mi se pare incredibil. Dupa cat cotizam la sistemul medical sa nu avem un minim de igiena! De aceea trebuie sa iesim la vot! Sa nu mai fim condusi de prosti!

Am stat 3 zile in maternitatea Regina Maria si m-au tratat excelent. As fi putut sta cu copilul langa mine non stop daca voiam. Aveam curatenie, mancare ok iar sectia de neonatologie era curata, o asistenta in permanenta era acolo langa ei.

Platesti intre-adevar pentru servicii, nimic nu e gratis pe lumea asta dar si la stat platesti, stai linistita. Si s-ar putea, dupa ce tragi linie, sa ajungi la o suma mai mare decat aceea pe care ai fi platit-o la privat.

Puteam primi vizitatori ceea ce ma bucura enorm pentru ca e tare urat sa fi singura intr-o rezerva de spital. Salonul meu a fost plin in fiecare zi cat am stat internata, de familie si diversi prieteni care veneau sa ne felicite.

Nu mi-a fost frica de bacterii, am facut dus in fiecare zi, avand baie in camera.

Inclus in pachetul de nastere am avut o lectie de puerciultura unde o asistenta m-a invatat cum sa-i fac baie lui Thomas, cum sa-l sterg la ochisori, cum sa schimb pampersul si cum sa ingrijesc zona buricului care este mai sensibila in primele 10 zile. Era inclus si un consult psihologic unde un psiholog se asigura ca esti bine, ca nu prezinti semnele unei depresii postnatale.

Am optat pentru doua teste pentru Thomas si anume o testare a simtului auditiv, sa fim siguri ca aude asa cum trebuie si o analiza pentru predispozitia la anumite boli. Am uitat cum se cheama. Si aceasta a iesit in parametri. Bineinteles acestea au fost pe langa analizele de sange uzuale unde am aflat grupa sanguina.

Am mers pe principiul ca nu i se va intampla nimic rau si deci nu aveam nevoie de aparatura de la spitalul de stat.

Eu clar va recomand nasterea la privat. Natural sau cezariana, dupa cum simtiti voi. Si sa stiti ca nu este adevarat ca la privat nu se naste natural. Inclusiv eu am fost in dubii pana in saptamana 30 daca sa nasc natural sau cezariana deci era o optiune pe care medicul meu nu a exclus-o!

Am ales cezariana din cauza ca Thomas era super mare. Medicul meu, pana in ultimul moment, nu a crezut ca ceea ce vede ecografic e chiar realitatea. Si am ales cezariana din cauza ca maica-mea a zis exclus sa ma chinui cu asa ceva :))) Ca ea m-a nascut prin cezariana dupa un travaliu de nu stiu cate ore si ca ce sens are. Mda, si voua cred ca va amintesc mamele de nasterea voastra,nu? Cat s-au chinuit si cate au facut :)) Asa erau timpurile.

Alegeti dupa medic. Medicul conteaza cel mai mult!

Share: