Primele zile de vacanta

Deloc nu mai este simplu sa călătorești in vremuri de Covid. Aveam un teanc de documente pe care a trebuit sa-l prezint atat pe aeroportul din Otopeni cat si pe cel din Paris la imbarcarea catre Sint Marten, destinatia noastra finală. Aveam testele Covid atat eu cat si soțul meu, pentru copiii sub 5 ani nu este necesar sa ai un astfel de test, declarația de locatie precum si o asigurare pe care esti obligat sa o achiziționezi.

Chiar daca tu ai deja o asigurare privata internaționala. Nu-i interesează Nu am comentat, ne-am supus si am facut tot ceea ce trebuia sa facem pentru a putea sta liniștiți.

Am zburat prin Paris deoarece conexiunea era mai scurta cu 2 ore fata de Amsterdam.

Cum s-a comportat Thomas pe aceste 2 zboruri? Unul de 3 ore jumatate si celălalt de 9 ore si 25 de minute? Neașteptat de bine!!!! La cel spre Paris a dormit aproape 3 ore, in aeroport bineînțeles ca ne-am oprit la magazinele de jucarii si s-a mai lipit el de cate ceva iar la zborul lung a dormit doar 2 ore 😑 Insa s-a uitat non stop la filme, ne-am jucat, am mancat. A fost extrem dar extrem de cuminte. Ciudat!

Noi am zburat cu Air France-ul si am fost destul de multumiti de zbor.

De cum aterizezi te loveste stilul acesta insular de rezolvare a lucrurilor Cozi cozi cozi! Unde aștepți sa-ti verifice actele si testele si vaccinul si unde stai si ce masina ai etc. Aici puteai efectua testul pcr in caz ca nu ai facut acasa. Insa era 150 de dolari. Asa ca eu zic ca esti mai castigat daca il faci acasa. Dupa ce am stat cred ca 30-40 de min acolo, a urmat statul la inchirieri masini. O ora. De ce? Pentru ca am nimerit-o pe fata noua! 🤦‍♀️ Care nu stia nimic. Nici de asigurare, nici de plinul masinii, ce se intampla daca aduci masina cu o zi mai devreme. Nimic. Am incercat sa nu ne pierdem calmul pe care l-am cautat atata si am stat cuminti pana cand domnișoara a aflat răspunsul la toate intrebarile mele, de fiecare data sunand la superiorul sau.

Era deja ora 17. 31 Decembrie

La ora 18 am ajuns in final la hotel. Eram un pic cam obositi insa aveam rezervare la restaurant si totusi era Revelionul, trebuia sa petrecem. Cat am desfacut eu bagajele, Thomas si sotul meu, deja au testat apa. Am facut un dus, ne-am îmbrăcat frumos si la 20 ne-am prezentat la restaurant. Sa va zic ca la ora 21 dormeam?? Am rezistat la restaurant cat sa manance Thomas si dupa am fugit in camera. Pentru ca era un meniu prestabilit, am plecat cu pachetelul acasa.

Ne-am trezit a doua zi la 5 dimineața. Diferența de fus orar este de 6 ore. Prin urmare la 7 eram in apa. Suntem deja in a treia zi si pot sa spun ca abia azi ne-am trezit la o ora mai normala, 6 🙂

Pe data de 7 ne mutam in St Barth si abia asteptam pentru ca este insula noastra preferată unde alegem întotdeauna sa ne petrecem prima luna din an.

Thomas este plin de energie, ar sta toata ziua in apa insa la ora 2 in fiecare zi il bag la somn pentru ca eu tin mult la programul lui. Inca de cand era bebelus. Daca suntem la o plaja ce nu-mi permite sa ajung cu el la hotel, atunci incerc sa-l culc acolo pe plaja. Uneori imi iese, alteori…well…ne ducem la hotel 🙂

Nu prea sunt turistii care erau o data insa acest lucru pe mine, ma bucura! Toata lumea este testata asa ca insula are un grad destul de redus de persoane pozitivate Covid. Stam la un hotel la care am mai stat si in trecut si l-am ales pentru ca ai iesire direct pe plaja si Thomas poate sa se duca singur in apa si la nisip. Avem masina si seara ne ducem in toate locurile care ne plac, adaptam acum desigur si in functie de Thomas.

Insula este impartita in 2 teritorii: cel francez si cel olandez. Noua ne place mai mult partea franceza datorita mancarii, plajelor si serviciilor. In partea olandeza sunt mai multi americani iar mancarea este mai mult pe gustul lor. Plus ca in partea olandeza nu ai semnal la telefon iar noi lucram si de aici asa ca semnalul la telefon este vital pentru noi. Eram atat de dornica sa calatoresc din nou incat altfel apreciez acum toate lucrurile mărunte.

Stati cu ochii pe pagina mea de Instagram unde zilnic postez pe story din vacanta. Daca aveti curiozități despre calatoria cu copilul in insule, aici sunt

Share: