Tratamentul la Valencia

Am avut norocul sa o am pe mama ca mama 🙂 Stiu ca toate mamele sunt speciale dar va zic sincer a mea e cea mai speciala. Parintii mei au o casa in Palma de Mallorca unde, da , ati ghicit, aceasta clinica avea o filiala. Schema a fost urmatoarea: am refuzat sa iau medicamente din Romania. Totul am luat din Mallorca iar pe durata tratamentului am stat acolo si m-am bucurat de mare, de plaja si de tot ce era mai frumos. Mergeam o data la cateva zile la ecografii si la analize de sange, urmand sa ni se comunice cand este momentul sa zburam la Valencia pentru punctie
Medicul mi-a prescris un tratament diferit de ce am avut pana acum. Recunosc, am fost sceptica, le-am spus ca nu cred ca va functiona. Ei au spus: faci ca noi! Spaniolii,fiind popor latin, sunt foarte relaxati, nu prea se streseaza, nu sunt punctuali 🙂 Dar va zic sincer,o sa traiasca mai mult ca noi :)) zic hai fac asa cum spun ei.
Tratamentul nici nu l-am simtit, atat de usor a fost.
Vine ziua. Trebuie sa zburam spre Valencia
Eram atat de relaxata. Simteam. Simteam ca asta e. o sa fie bine. Am ajuns in Valencia, urma sa fac punctia. Mi-au extras 27 de foliculi! 27!!!!! Nu va imaginati fata noastra cand am auzit aceasta cifra. Stiam de la inceput ca nu toti vor fii fecundati, era imposibil. Ma suna ziua urmatoare. S-au fecundat 19!!!!! 19!!!! Plangeam . Voi va imaginati ca in Viena eu am avut unul?
Am decis sa fac analiza genetica pe embrioni. A fost si recomandarea medicului si daca tot am facut in vitro era pacat sa nu profit. In ziua 6 erau 9 embrioni. 9 potentiali copii. Acestia au fost analizati genetic si dupa aceea congelati iar in 2 saptamani primeam rezultatul analizei. Aceasta analiza iti ofera sansa de a afla daca embrioni au dezechilibre cromozomiale, daca au defecte genetice si te protejeaza de un nou esec.
M-am simtit atat de bine dupa tratament, dupa punctie. Nici nu spuneai ca am facut asa ceva. Eram fericita. De fapt eram fericiti.

Share: