Februarie in Dubai-partea I

Daca mi-ati citit articolele pe blog inca de la inceput, cu siguranta ati sesizat ca dupa fiecare dezamagire pe care am avut-o in acest domeniu, am ales sa plecam in vacanta undeva frumos. Este modalitatea prin care eu imi revin. Imi incarc bateriile. Este ceea ce ma ajuta sa nu o iau razna.

Cum lucrurile sunt mai complicate anul acesta in materie de calatorii, am fost destul de limitati si prin eliminare am ales Dubaiul.

Nu am mai fost niciodata acolo si pana acum am cam refuzat sa merg in ideea ca mai toata lumea merge acolo si uite ca acum chiar nu aveam unde merge. Plus ca am auzit ca este o super destinatie pentru copii cu tot felul de atractii, parcuri de distractii, waterpark-uri samd.

Recunosc ca m-am lasat convinsa si de mama prietenei lui Thomas si uite asa ne-am facut gasca de parinti cu copii si am plecat 14 zile in Dubai. Fiecare la alt hotel dupa bunul plac 🙂

Nemafiind niciodata in Dubai recunosc ca, mi-a fost destul de greu sa aleg zona. Ba sa iau in centru ca sa fim aproape, sa nu luam masina, ba sa iau pe Palm ca sa stam mai mult la plaja, sa luam prin Airbnb sau sa luam la hotel. Ma durea capul. Deja cautam de vreo cateva zile si doar simteam ca ma ametesc. Pana cand, intr-o noapte sotul meu a dat peste hotelul Anantara Dubai Palm Resort. Situat asa cum ii spune numele, pe Palm :). Hotelul arata foarte bine, era pe plaja, avea loc de joaca pentru copii si mai mult decat atat, avea camere cu 2 dormitoare pentru ca noi asta cautam avand in vedere ca ne-am dorit sa o luam si pe bona lui Thomas cu noi.

Am ales sa luam printr-o agentie de turism pentru ca oferta pe care o aveau ei era mult mai buna decat cea pe care o gasisem noi direct la hotel. Si am zis sa achitam si avionul in aceeasi zi pentru a ne putea face asigurarea storno. In ziua de azi, nu poti fi sigur de nimic. Ca dovada, in timp ce ne pregateam sa plecam spre Dubai, a intrat pe lista galbena, ceea ce insemna ca la intrarea in Romania trebuie sa stai in carantina daca nu te incadrezi intr-una din exceptiile prevazute de lege.

Am avut zbor direct cu Fly Dubai plecare la 14.30 si am aterizat la ora 20, ora locala Dubai. Zborul a durat in jur de 4 ore. Cum am aterizat am fost condusi catre testare . Covid desigur. Acolo ti se efectueaza testul direct pe aeroport, urmand sa primesti rezultatele in 24 de ore pe telefon. Nu trebuia sa stai in izolare pana iti venea rezultatul testului. Desi conditia pentru a te urca intr-un avion cu directia Dubai este sa faci inainte cu 48 de ore un test PCR, asta nu te scuteste de la testarea din aeroport. Recunosc ca am avut putin emotii insa a fost totul bine.

Cand am luat masina spre hotel, am realizat ca este un oras destul de mare si ca trebuie neaparat sa inchiriem o masina ca altfel ramanem blocati in hotel sau dependenti de Uber. Iar mie si sotului meu ne place sa avem libertate de miscare. Am ajuns la hotel in jur de 22.30 si desi restaurantul inchidea la ora 23, stiau ca vom veni tarziu si ca suntem cu un copil si au tinut bucataria deschisa pana am venit noi pentru a putea manca. Am apreciat sincer acest lucru.

Serviciile sunt extraordinare, 95% din populatia Dubaiului este alcatuita din expati, toata lumea vorbeste engleza. Toata! Inclusiv cel care matura frunzele dimineata in incinta hotelului. A fost foarte usor sa ne intelegem pe acolo.

Moneda folosita este Dirhamul. Am schimbat ceva euro dar in principu ne-am bazat pe cardurile noastre Revolut. Daca nu aveti unul pana acum, urgent sa va faceti.

Ca optiuni de masa am avut half board. Adica 2 mese incluse. Mic dejun si zilnic puteam alege daca voiam pranzul sau cina. Eu cu Catalin am mancat destul de rar cina la hotel insa pentru Thomas a fost foarte bine asa, el fiind acolo in fiecare seara la masa. Nu singur evident ci cu bona 🙂 Nu era bufet ci a la carte.

Micul dejun il luai afara langa piscina, in timp ce priveai marea. Era o senzatie de liniste care te cuprindea instant. Lumea purta masca peste tot dar parca nu era panica pe care o regasim zilnic la noi. Daca nu aveai masca iti era inmanata una de catre cineva din staff-ul hotelului.

A doua zi eu cu sotul meu ne-am dus sa inchiriem masina pentru a ne deplasa mai usor prin Dubai. Eu sunt adepta asigurarilor. La tot. La masina, la casa, la calatorie, de viata, de sanatate etc. niciodata nu stii ce se poate intampla asa ca mai bine sa fii acoperit. Evident ca am optat si in acest caz pentru asigurare. Insa acolo este total diferit. Spre exemplu, daca iti gasesti masina zgariata in parcare trebuie sa suni la politie si sa-ti intocmeasca un raport pe care tu platesti 400 de AED pentru a fii absolvit de orice vina, What? Pai atunci care mai e rostul asigurarii daca tot platesc? Nu am mai auzit aceasta lege pana acum insa tot nu am renuntat la asigurare 🙂  chiar ciudat. Am inchiriat un mic Jeep obligatoriu cu scaun de copil deoarece eu nu-l las pe Thomas sa mearga cu masina fara scaun, mi se pare foarte periculos.

Acum ca am luat si masina zic sa inceapa activitatile 🙂

Continuarea in urmatorul articol

Share: