Primul trimestru de sarcina

Asa cum am scris in articolul precedent, prima ecografie nu a decurs asa cum era programata si din cauza aceasta am stat cu inima cat un purice la fiecare ecografie. Da. Fiecare. Timp de 9 luni! Din fericire nu mi s-a impus sa stau la pat ci doar sa ma odihnesc, sa incerc sa evit stresul, sa ma relaxez. Da, usor de zis. Va zic sincer, pana nu l-am simtit miscand, de fiecare data inainte de ecografie, ma intrebam daca mai e acolo ๐Ÿ™

In continuare nimeni nu stia de sarcina mea decat foarte putine persoane. Pe 30 septembrie am fost nasi de cununie si exact atunci inainte incepuse si burtica sa se vada. Dar foarte putin. Ai fi crezut ca doar am exagerat cu mancarea dar eu o vedeam atat de mare si frumoasa ๐Ÿ™‚ Inteleg femeile care stau numai cu mana pe burta. Nu am fost una dintre ele(decat acasa) dar le inteleg. Parca ai vrea sa-l simti mereu.

Inainte de nunta eram programata pentru morfologia de trimestrul 1 si toate testele acelea pt sindromul Down. Thomas deja era un embrion analizat genetic, nu as fi avut de ce sa-mi fac griji dar cu toate astea am asteptat plina de emotii rezultatul. Va recomand sa faceti toate testele care va sunt solicitate in sarcina. Este spre binele copilasului vostru.

Bun. Prima morfologie. La cabinetului medicului meu se asteapta. Chiar daca esti cu programare. Dar toata lumea stie asta si acceptam pentru ca suntem constiente ca este unul dintre cei mai buni din Bucuresti. Mamicile care sunt programate cu morfologii sunt chemate dimineata pentru ca este o consultatie mai complexa decat cea obisnuita. In loc de 5 minute stai 15 minute ๐Ÿ™‚ Am auzit ca la alti medici o astfel de morfologie dureaza chiar o ora. Nu este cazul aici. Poate doar daca, Doamne fereste, ai vreo problema.

Cred ca aveam pulsul 100. Evident eram cu sotul dupa mine. Intram in cabinet, medicul ca de obicei ma ia la misto ca unde e copilul, ca sunt prea slaba si chestii din astea. Iar inima mea galopa pentru ca eu voiam doar sa stiu ca bebelusul meu, pentru care m-am luptat atat, este sanatos.

Ma intinde pe masa, imi pune ecograful si incepe. Valori pe care eu nu le intelegeam ii erau comunicate asistentei pe care le introducea in calculator. Ma uitam pe un televizor si vizualizam ingerasul meu. Si il tot intrebam: asta ce inseamna, e de bine, dar de ce e aici si nu e acolo si cate si mai cate. Medicul meu nu e cel mai vorbaret din lume. Raspundea monosilabic dar confirmarea lui la final : E bine, era tot ceea ce imi trebuia. I-am spus ca vreau sa vin mai des, ca vreau sa-l vad. Pe bebelus nu pe el. A spus ca daca  ma cheama mai repede inseamna ca e o problema si ca sa stau linistita acasa ca e totul bine. Nu are rost sa vin mai des. Are sens sa va scriu ca mi-am cautat pe internet daca exista ecograf ce poate fi folosit acasa de persoane care nu sunt medici? Ci doar paranoice? Nu, stati linistite, nu mi-am cumparat. Nu mi-am cumparat nici macar acel aparat prin care ii puteai auzi inimioara. Am mers pe incredere in Dumnezeu si in medicul meu. Nu ajunsesem pana aici degeaba.

Acum ca totul a decurs bine, puteam merge sa nasesc relaxata. Desi am avut o sarcina lipsita de greturi, varsaturi, oboseala, pofte etc eeeei uite ca in ziua aceea m-au lovit. Nu toate. Greturile si oboseala. Mi-a fost destul de rau in biserica dar cred ca a contribuit si tamaia la starea mea. Doar finii nostri stiau ca sunt gravida. Si cel care mi-a croit rochia ๐Ÿ™‚ Am avut 2 rochii superbe, una rosie de la Stephan Pelger care este si prietenul meu de atatia ani. Pe aceasta am purtat-o la biserica si jumatate din seara la restaurant. Ulterior m-am schimbat intr-o rochie neagra, transparenta de la Marie Ollie, foarte frumoasa. Ambele rochii erau croite in asa fel incat sa nu se cunoasca sarcina. O sa atasez poze mai jos( daca ma descurc cu acest taram necunoscut al informaticii)

Ma simteam frumoasa dar obosita. Eu care de regula sunt mereu pe ringul de dans, eram mai rezervata. Mi-e era frica sa nu ma extenuez si sa nu inceapa iar vreo sangerare. Desi cu o zi inainte fusesem sa-mi fac injectia cu progesteron. Seara a decurs perfect atat pentru tinerii casatoriti cat si pentru noi. A doua zi? Normal. La ciorba de potroace. Ca doar asa e traditia

Si uite asa se incheie primul trimestru de sarcina. O sarcina mult asteptata.

Sa continuam…

Share: