Primul zbor lung cu copilul

Bun! Asa cum am scris in articolul anterior, pe noi ne-a gasit 2020 la soare dar nu cu picioarele in nisip ci dormind ca 3 porcusori :)) Vreau sa incep prin a spune ca desi suntem de 3 zile aici, este vacanta cu cele mai multe peripetii intr-un timp atat de scurt. Despre ce vorbesc? Pai luati-va o cafea, faceti-va confortabili si cititi cu atentie cele ce urmeaza.

In dimineata de 31 decembrie aveam avion spre Amsterdam la ora 6 dimineata. Asta inseamna ca pe la 4, 4 jumate ar trebui sa fim in aeroport. Tragedie sa trezesti un copil la ora 3 jumate. Mai putin pe al meu print. S-a trezit singur la ora 3 cu o veselie si o buna dispozitie, parca anticipa ce urmeaza. Eu evident eram treaza de pe la ora 1, 1 jumate. La 2 imi beam cafeaua, stiam ca am nevoie 🙂 Cel mai greu de trezit a fost sotul :))

Asa cum am mai scris, am avut un singur bagaj de cala, unul de cabina, un rucsacel pentru Thomas cu mancare si toate cele si inca o geanta pentru laptopuri si diverse acte. Am ajuns la aeroport, am dat bagajul de cala, dupa care sa mergem catre poarta. Am ajuns oricum la limita pentru ca am stat foarte mult la predarea bagajului. Fi-miu a inceput sa strige papa papa, semnalul pentru mi-e foame. Aveam la mine un mic dejun pentru el cu care stiam ca nu dau gres si a mancat inainte sa ne urcam in avion. Ne-am pus pe locurile noastre, Thomas era foarte entuziasmat dar spre ghinionul nostru in spatele scaunului meu erau 2 copilasi care au facut o galagie de nedescris. Bineinteles erau americani, stiti voi genul, nepasatori si lasa draga copilul sa se simta bine. Al meu copil la 10 min dupa ce ne-am asezat pe scaun, s-a culcat. Si a dormit 2 ore din cele 2 ore 40 cat am facut pana la Amsterdam. Ce sa mai, eram in al noulea cer ca a putut dormi pe galagia pe care o faceau cei din spate.

La Amsterdam aveam o oprire de 2 ore pe care nu am simtit-o. De ce spun asta? Pentru ca in secunda in care am aterizat, am primit mesaj de la KLM ca zborul nostru de intoarcere s-a anulat si ne-au mutat pe un alt zbor ce avea loc pe 24 decembrie 2020 :)) Adica ar fi trebuit sa stam aproape un an de zile in vacanta dupa parerea lor. Du-te la ghiseul de KLM, da-le rezervarea initiala unde achitasei in plus pentru ca ai vrut mai mult confort si spatiu dar surpriza ce am platit eu nu era de gasit si nu ne gaseau zbor de intoarcere. Am zis ca imi explodeaza vena de la tampla jur. In timp ce Thomas tragea de mine sa ne jucam iar sotul meu discuta afaceri la telefon, fiind ultima zi lucratoare din an. Hai lasa, rezolv cand aterizam la destinatie. Urma un zbor de 9 ore. Ne urcam in avion din nou surpriza. In fata noastra o familie de olandezi cu 2 copilasi, o fetita de vreo 5-6 ani si un bebe mai mic de vreun an, inca nu mergea. Va zic cu mana pe inima ca acel bebelus a urlat tot zborul. La un moment dat m-am mutat pentru ca efectiv nu am mai suportat nesimtirea parintilor. La ce ma refer? Bebelusul acela era racit, avea nasul rosu, tusea, ii curgeua diverse pe la nas iar ei ii dadeau inghetata si tot felul de chestii reci. Si cand plangea nu va ganditi ca se ridicau de pe scaun ca sa-l calmeze, sa-l plimbe, sa-i arate lucruri noi. Nuuu, ei stateau pe locurile acelea de parca daca se ridicau le lua altcineva. Poate ma judecati si spuneti dar ce puteau sa faca daca bebelusul era racit? Pai in primul rand ar fi putut sa nu-i dea inghetata. Zic si eu. Sa-l ajute sa-si sufle ce are in nas, sa-i puna picaturi etc. Ei vorbeau cu vecinii de peste drum, foarte relaxati.

Ce a facut baiatul meu? A dormit 4 ore :)) de 2 ori l-au trezit tipetele acelui bebelus. In restul orelor am mancat, ne-am jucat, am fost la olita. S-a comportat exemplar, nici nu visam sa fie atat de usor totul. Eu in ultima ora am zis ca ma urc pe pereti. Nu mai suportam sa stau in avion, nu mai aveam idei de jocuri, mi-era foame pentru ca nu mancasem in avion, mi-era frig de la aerul conditionat si ma saturasem de nesimtitii din fata mea. Intr-un final am aterizat cu bine la destinatia noastra Saint Martin unde urma sa stam 6 zile si mai apoi sa ne mutam in alta insula.

Sunt 6 ore in minus aici fata de Romani si am aterizat la ora 15.30 in data de 31 Decembrie. Deci urma sa ne pregatim de Revelion. Doar nu credeti ca totul s-a terminat aici, nu? Fiti pe faza la articolul ce va urma

Share: