Tratamentul meu

Nu stiu cum dar am avut ceva timp liber si m-am uitat peste dosarul meu de analize si scheme de tratament. Care nu este deloc subtirel. Am mai aruncat din hartii de-a lungul anilor sau unele sunt pastrate doar in laptop

Am analizat schemele de tratament la cele doua fiv-uri esuate si as vrea sa va povestesc si voua.

Primul fiv, dupa cum am mai scris, l-am facut in Romania, la o clinica aproape de casa, in 2014. Ca orice fertilizare in vitro, a trebuit sa fac injectii in burta iar medicamentele folosite au fost Menopur si Orgalutran. Am inceput cu 225 ml Menopur, ulterior l-am crescut la 300. Mult! Timp de 10 zile. Pentru cele care ati mai facut fiv, stiti despre aceste medicamente dar as vrea totusi sa le explic pentru ca poate este cineva care citeste acum si este in plin proces. Menopurul este o solutie terapeutica pe baza de FSH-hormon foliculo-stimulant- si LH-hormonul luteinizant ce se foloseste la tratamentele de fertilizare in vitro si nu numai. Marturisesc ca abia acum am citit prospectul, contraindicatiile si recomandarile acestui medicament si m-am cam panicat. Ma felicit pentru ca nu am citit atunci. Menopur este o gonadotropina cu un efect destul de puternic ce poate genera usoare sau severe reactii adverse. Cele mai frecvenete reactii adverse sunt: hiperstimularea ovariana, abdomen marit in volum. Eu am avut hiperstimulare ovariana la primele 2 fiv-uri insa la al treilea, cel efectuat in Valencia, nu am simtit absolut nimic si am avut cel mai bun rezultat al meu: 29 de foliculi scosi, 19 foliculi fertilizati, 9 embrioni de ziua 6 si rezultatul final: 6 embrioni perfecti sanatosi dupa efectuarea analizei genetice. Impresionant,nu? Si ca sa nu mai spun ca unul din cei 6 embrioni este baietelul meu de 1 an si 6 luni deci tratamentul a fost un succes pentru ca a rezultat o sarcina sanatoasa urmata de o nastere cu un fat sanatos!

Orgalutran este un antagonist-hormon eliberator de gonadotropina. Acesta impiedica eliberarea prematura a ovulelor, crescand sansele unui tratament de fertilizare. Adica mai pe intelesul nostru: menopur creste foliculii iar orgalutran ii ajuta sa nu se matureze. De regula acesta se da prin ultimile zile de stimulare. La acest prim fiv am avut 12 foliculi colectati dintre care 5 au rezultat in embrioni. Stim cu totii cum s-a incheiat povestea aceasta, nu mai are sens sa despic firul in 4.

La al doilea fiv, cel de la Viena la clinica marelui specialist neamt, am avut urmatoarea schema: Merional, Puregon si din nou Orgalutran. In paralel luam Arefam, Dostinex, Estrofem si Levonox. In concluzie ma bombardau. M-au stimulat timp de 12 zile, m-am simtit oribil, aveam abdomenul precum o gravida in luna 6 de sarcina. Au colectat 13 foliculi dintre care a rezultat un embrion. Acum, mai cititi o data rezultatul meu de la Valencia si comparati-l cu cel de la Viena. Un embrion??? Cum este posibil? Va spun eu: dezinteres total fata de pacient si neadaptarea tratamentului in functie de nevoia fiecarui pacient! Eram doar un numar pe o hartie si un nume in programator. Atat! Eu nu pot sa mai aud de Viena! Nu vreau sa mai calc pe acolo in viata mea, am amintiri tare urate din perioada aceea.

Schema de tratament pentru cel de-al treilea si ultim fiv pe care l-am efectuat in Valencia a inceput cu Bemfola 300 unitati plus Meriofert 150 de unitati in fiecare seara.

De aceasta data toate medicamentele le-am luat direct din Spania, nu este un secret faptul ca eu nu am incredere in modul in care sunt stocate aceste medicamente in farmaciile romanesti.

Bemfola este un medicament care contine ca substanta activa folitropina alfa, este asemanator cu hormonul natural produs de organismul nostru si anume hormonul foliculostimulant-FSH. Este o gonadotropina.

Meriofert este tot o gonadotropina umana de menopauza inalt purificata. Fiecare flacon contine 150 de unitati de FSH si 150 de unitati de LH-hormonul luteinizant uman (sau depinde de concentratia stabilita de medic). Se utilizeaza pentru a ajuta dezvoltarea mai multor foliculi. Inainte de inceperea tratamentului, cei din Valencia iti induc menstruatia si a trebuit sa iau timp de cateva zile Cycloproginova. Asa cum am mentionat mai sus, acest tratament nici nu l-am simtit. Nu mi s-a umflat abdomenul, nu am avut stari de greata. Nu m-am ingrasat. Au fost 10 zile ca oricare altele atat tot ca la ora 19 faceam 2 injectii in burta.

Aici am avut cel mai bun rezultat al meu, embrionii au fost analizati genetic si au ramas numai cei mai buni. Pentru ca Thomas a fost un embrion analizat genetic, nu mai era necesar sa efectuez acele teste prin primele luni pentru diverse anomalii genetice dar eu tot am vrut sa le fac. Maniaca, stiu 🙂

Sarcina a decurs incredibil de bine si nasterea la fel. Nu este absolut nici o diferenta intre o sarcina obtinuta prin fiv si o sarcina obtinuta natural. Fiind o clinica de fertilizare in vitro, pe ei nu prea ii mai preocupa de sarcina ta, o data ce ai trecut de 3 luni. Si mi se pare perfect normal. La un moment dat ma gandeam sa nasc acolo si m-au indrumat catre un ginecolog dar ulterior am renuntat la aceasta idee pentru ca am descoperit medicul inimii mele 🙂 Mi-au dat un mail in luna in care stiau ca voi naste ca sa ma intrebe cum a decurs totul si am apreciat acest lucru. Le-am trimis o poza cu baietelul meu si le-am multumit pentru tot si asa s-a incheiat interactiunea mea cu ei. Le voi datora mereu faptul ca am reusit sa am copilul mult dorit! Toate dezamagirile din ultimii ani si toti medicii intalniti pe parcurs, m-au ajutat sa ajung la aceasta clinica.

Tratamentul ar trebui sa fie individual, pentru fiecare pacient in parte. Ce mi se potriveste mie, nu inseamna ca ti se va potrivi si tie. Reciproca este valabila! Tineti cont de acest lucru cand va intalniti cu un medic. Intrebati-l de ce aceasta schema de tratament. Eu pe toti medicii i-am intrebat.

Share: