Am ajuns la alt medic care a inceput sa ma stimuleze hormonal cu pastile.

Am ajuns la alt medic care a inceput sa ma stimuleze hormonal cu pastile. Estradiol si Progesteron. Treaba era asa: 2-3 luni luai anticonceptionale, dupa pauza, venea menstra, dupa luai estradiol pentru a creste endometrul (alt cuvant de care habar nu aveam), urma o perioada in care incercai sa ramai insarcinata, astepti si o iei de la capat.

Cred ca am incercat cam 2 luni.

In tot acest timp citeam, citeam, citeam. Ma documentam despre problema mea, ce e de facut, unde e de mers etc
Din nou, am schimbat medicul. Acesta a sugerat injectii in burta. Ma stimula pentru a creste foliculii si a ovula. 9 zile injectii in burta, venea menstra, incercai sa ramai gravida si de la capat. In timp ce scriu, realizez la cate tratamente m-am supus din cauza lipsei de informatii. Si cum fiecatre medic avea schema sa de tratament pe care o aplica pe fiecare pacienta in parte, indiferent de problema fiecareia . Am mai auzit de un medic , la care nu am vrut sa merg , pentru ca pe fiecare pacienta o opera laparoscop , indiferent de problema respectivei doamne.

Acum revin cu explicatiile unor termeni folositi anterior. Le explic in stilul meu, poate va ajuta si pe voi.
Endometrul este patutul copilului 🙂 Acolo se aseaza embrionul care va rezulta in bebelusul mult dorit. Ca sa fie bine, endometrul trebuie sa fie trilaminar (sa aiba 3 linii paralele) si sa fie peste 6,7 mm pentru a putea aseza embrionul. Problema mea, era ca desi eram closca cu oua de aur, foliculii mei nu cresteau iar endomentrul era atat de subtire incat de-abia putea fi vizualizat la ecografie. 2mm grosime. Putin, foarte putin. De fapt in mare cam asta este si a fost problema mea in conceperea unui copil : lipsa menstruatiei si endometrul subtire

Toate astea le-am aflat singura!

Share: