La 24 de ani am oprit anticonceptionalele

La 24 de ani am oprit anticonceptionalele. Am zis sa astept 6 luni, poate vine menstra. In fiecare luna in care ciclu nu venea , ma entuziasmam si in sinea mea credeam ca sunt insarcinata . Trecuse un an si nimic.
Am inceput sa merg la medici. Va marturisesc ceva: nu exista medic specializat pe infertilitate si fertilizare in vitro in Bucuresti la care eu sa nu fi ajuns la un control si am auzit pe rand urmatoarele: ai ovare micropolichistice, ai intrat la menopauza, esti de fapt deprimata; cea mai tare consultatie a fost aceea in care un medic, fara ca macar sa-mi faca o ecografie, mi-a spus ca trebuie sa ma operez. Si am un interval de 3 luni pentru a ramane insarcinata pentru ca dupa acest termen, ovarele mele vor reveni la stadiul initial

Am crezut ca glumeste

Sa va povestesc pe scurt in ce consta operatia. Era o interventie prin care cu ajutorul unui aparat, ovarul era intepat de cateva ori pentru a nu mai fi micropolichistice. Incerca sa-mi explice ca de fapt ovarele mele sunt acoperite de un invelis precum sticla si de aceea eu nu ovulez natural.

Erau notiuni cu care eu nu ma mai intalnisem, nu stiam incotro s-o apuc dar stiam ca trebuie sa merg pe instict si acela era ca aceasta operatie era o prostie. Adica de ce sa-i faci asa ceva corpului tau, sa-l supui unei traume daca in 3 luni revine la starea initiala? Pentru mine nu era o varianta. Plus ca nu-mi garanta nimeni ca in cele 3 luni voi ramane insarcinata si voi reusi sa am un copil sanatos.

Bun…..asta a fost una din solutiile date de medicii din Bucuresti.
Este frustrant sa stii ca se intampla ceva cu tine si sa nu poti gasi sprijin in jurul tau. Medicii sau cel putin, cei cu care eu am intrat in contact, tratau superficial cazul meu , pentru ei nu eram Laura Covaci , pacienta cu problema X , pentru ei eram programarea 5 de pe ordinea de zi.

Trist!
Si ma repet, nu am fost la oricine.
Zic sa continuam

Share: