My body, my problem!

Cele care ma urmariti aici si pe Instagram, stiti ca am inceput acest jurnal online din dorinta de a va insufla si voua curajul de a nu renunta la visul vostru de a avea un copil.

De-a lungul anilor in care am bajbait pe la diversi medici, spitale, clinici, aici in Bucuresti cat si in afara Romaniei, mereu m-am confruntat cu intrebarea: Da voi de ce nu faceti copil? Aceasta intrebare venea, de regula, atat de la persoane apropiate cat si de la persoane pe care le-am vazut o data in viata. La inceput raspundeam cu clasicele : in curand, mai stam putin, cand o vrea Dumnezeu, noi incercam etc.

Nu stiti ce durere ati cauzat sufletului meu voi toti astia care m-ati intrebat!

Dupa ce ca stima de sine era undeva aproape de zero, mai veneai si tu cu curiozitatile tale. Care sincer, nu inteleg la ce te ajuta raspunsul meu. Nu ma intretineai tu, nu lucram pentru tine sa zici ca imi luam concediu si nu mai auzeai de mine 2 ani, prin urmare chiar nu vad de unde si de ce , aceasta curiozitate a lumii fata de planurile noastre. Bai, e greu! E foarte greu! Daca si tu te numeri printre acele persoane care isi intreaba diverse cunostiinte cand au de gand sa faca un copil STOP IT! Nu e treaba ta! Ok, ai o curiozitate, tine-o pentru tine! Nu stii prin ce trece femeia respeciva. Poate e greu de imaginat pentru femeile care reusesc sa conceapa un copil pe cale naturala, ca o astfel de intrebare poate cauza atata suferinta in sufletul cuiva.

Voi stiti ca pana si vanzatoarea de la Mega m-a intrebat cand fac un copil? Pe bune? Prin urmare am renuntat sa ma mai duc la magazinul respectiv!

Pe parcursul anilor de incercari am plans cat pentru o viata de om. Cum auzeam ca o alta persoana e insarcinata, eu plangeam! Recunosc! Nu ma puteam bucura! Dar este ceva perfect normal! La inceput credeam ca sunt o persoana rea pentru ca nu ma puteam bucura pentru ea, pentru ei, ca vor deveni parinti! Dar de fapt durerea si rautatea pe care le simteam aveau legatura cu neputiinta mea de a face un copil. Si cumva cand auzeam o astfel de veste, era inca o confirmare a esecului meu! Si imi spuneam mereu in gand: ea de ce poate si eu? La ea de ce a fost asa usor, nici macar nu-si dorea si cate si mai cate imi spuneam! Nu rezolvam nimic. Pe moment ma invinovateam pe mine, ca nu sunt buna de nimic, ca am esuat! Plangeam!

Si o luam de la capat! Nu stiu, poate sta in caracteristica zodiei, poate asa e firea mea dar mereu ma ridicam si incercam sa ma focusez pe planul meu. Ok, la mine nu e asa usor ca la ea dar sigur si la mine va fi bine! Sunt sigura de asta!

Daca mi-am pierdut vreodata speranta? Ooo daaaaaaa!!!! Stiti cand? Daca va duceti pe primele mele articole aici pe blog, veti citi de cele 2 chiuretaje pe care le-am facut. Primul a fost pentru ca am avut o sarcina cu ou clar iar al doilea pentru ca pur si simplu s-a oprit din evolutie la 8 saptamani! Acele momente au fost cumplite! Sa fiu in aceeasi camera cu femei care tocmai au nascut si primeau telefoane de felicitare pentru mine a fost ceva ingrozitor! La primul chiuretaj am simtit ca nu mai pot. Ca nu mai vreau. Eram terminata psihic. Si plus ca iesi din spital, stii ca ai esuat, din nou si iar te trezesti cu vestea ca cineva va avea un copil! De aceea am si calatorit destul de mult in anii acestia. Era modalitatea mea de a ma vindeca, de a ma pastra intreaga la cap. Ma bucur ca am acest lux, de a ma urca in avion si a pleca oriunde imi doresc. Ma rog, il aveam ca acum, cu acest virus, cine stie cand vom mai calatori.

Desi la al doilea chiuretaj cumva am fost mai pregatita psihic, tot a fost greu pentru ca eu in sinea mea speram ca medicii sa se insele si sa reusesc! Si unde mai pui ca a picat si de Craciun…

Darrrr

De ce am scris toate astea? Look at me now! Stiu ca si voi primiti mereu intrebarea, stiu ca si voi simtiti la fel cand cineva din jurul vostru va avea un copil. Ceea ce vreau sa va spun este ca Everything will be ok in the end!!! Toate am fost acolo! Nu o sa uitati niciodata durerea dar cumva o veti suporta mai usor pentru ca veti avea ceea ce v-ati dorit, un copil!

Si tineti minte: Orice problema are si o solutie! It s a fact!

Share: