Primul FIV in Romania

Incep. 10 zile injectii. 10 zile de injectii in burta. Le faceam in fiecare seara in bucatarie pt ca injectia trebuia sa stea la frigider. Nu stiu daca ma credeti dar tin minte totul de parca ar fi fost ieri. Cum luam tamponul imbibat in spirt si ma dezinfectam in locul unde urmam sa-mi fac injectia. Sa-ti faci injectii singura in burta chiar e un act de curaj! Trust me.
Hai ca nu e chiar asa rau cum citisem. Nu aveam bufeuri, nu transpiram. Eram normala mai putin ca la ora 19 imi faceam o injectie in burta si gata. Foliculi, multumesc lui Dumnezeu, aveam. Ceea ce a coincis la majoritatea medicilor era ca aveam foliculi la greu. Problema era ca nu cresteau.

Trec 10 zile. Vine trigger-ul. La fix 24 de ore fac punctia. Cu somitatea austriaca. Aceasta punctie se face cu anestezie totala. Nu exista alta varianta. Cu ajutorul unui aspirator, iti extrag foliculii care mai apoi vor fii fecundati in laborator. Foliculii trebuie sa fie peste 17 mm pentru a putea fii extrasi si mai apoi fecundati.

Cand m-am trezit din anestezie, ma durea bratul ft tare. Ma uit la el, eram toata vanata. Mi-au explicat ca in timpul anesteziei mi-a iesit branula si dupa au tot incercat sa mi-o fixeze la loc….Profesionalism, ce sa mai . Acum, pe masura ce scriu, imi dau seama ca eu tin minte perfect sirul evenimentelor. Si totusi au fost 6 ani.

Ce nu mai tin minte este cati embrioni am congelat. Mi-au facut un embriotransfer la 5 zile dupa punctie. Eu gata. S-a terminat chinul. Ca sa vezi…la 3 zile…ce credeti? Imi vine ciclul!!! Medicul nu-si explica de ce mi-a venit ciclul, poate am fost hiperstimulata. Acuma dupa ce am fost la atatia doctori,realizez ca somitatatea austriaca de fapt habar nu avea cum sa personalizeze un tratament!

Ca sa concluzionez…a fost un esec total primul ebriotransfer din viata mea. Urmeaza alte 2

Share: