What to expect

Nu vreau sa va mint: tratamentul este greu si incert. Adica daca te asigura ca la finalul tratamentului vei avea copilul mult dorit ar fi ceva dar din pacate nimeni nu-ti poate garanta acest lucru deoarece fiecare individ este unic si nu este o regula ca un medicament care functioneaza la mine sa functioneze si la tine.

Tratamentul de fertilizare in vitro consta in stimularea organismului prin hormoni. Hormoni care se injecteaza in corp prin intermediul unui pen sau a unei seringi. Pen-ul arata exact ca un pix, este mai usor de utilizat decat seringa clasica si setezi tu concentratia necesara. De regula Gonal se gaseste sub aceasta forma. Aceste injectii se fac in zona buricului in fiecare zi timp de 10 sau mai multe zile, la aceeasi ora. Este foarte important ca injectiile sa fie pastrate in frigider la o temperatura constanta. Altfel ti le faci degeaba, nu au efect daca sunt tinute in soare sau la temperatura camerei. Bine, acuma depinde si ce temperatura ai tu in camera 🙂

Pe timpul tratamentului poti avea diverse reactii adverse: balonare, bufeuri, greturi, stari de iritabilitate sau ce ar spune sotul meu…cum sunt eu in fiecare zi 🙂 Din fericire eu nu am avut aceste stari. Eram doar nelinistita de viitor si de rezultat. Alimentatia este una obisnuita, eu dulciuri nu am mancat deoarece imi era teama de efectele stipulate pe prospect si am zis ca ma pot abtine. Greutatea a fost in parametri, nu m-am ingrasat dar recunosc am avut mare grija la ce mananc.

La finalul tratamentului faci o injectie care se numeste Trigger-injectie de maturare a foliculilor si la fix 24 de ore sau 36 de ore (sincer asta am uitat complet) de la aceasta injectie, trebuie sa faci punctia pentru a extrage foliculii. Punctia se efectueaza sub anestezie, am inteles ca este un procedeu destul de dureros si nu ai putea suporta durerea. Dupa ce te trezesti din anestezie simti o usoare jena in abdomen dar ce deranjeaza cel mai tare este efectul anesteziei. Sau cel putin asa a fost in cazul meu.

Pe durata tratamentului ai programate ecografii transvaginale in zilele cheie precum si dozari hormonale din sange si in functie de aceste rezultate iti ajusteaza doza de hormoni. Sunt cazuri cand poti face chiar si 3 injectii pe seara( cazul meu) Dar ce mai conteaza…daca asta e singura modalitate in a avea un copil

Cineva m-a intrebat de aspectul financiar. Acesta depinde de la caz la caz si de la clinica la clinica. Eu stiu exact cati bani am dat si pe decursul celor 6 ani si pe durata colaborarii mele cu clinica din Valencia dar prefer sa tin pentru mine aceasta informatie deoarece costurile s-au raportat la problema pe care noi o aveam. Cei care incearca sau cei care isi doresc/sunt nevoiti sa faca acest tratament, sunt informati inca de la primele intalniri asupra costurilor dar ca sfa,t sa stiti ca, pe parcurs pot aparea si costuri neprevazute . Sa aveti acest lucru in vedere. Si un sfat fooooarte important: nu va alegeti clinica in functie de costul tratamentului. Alegeti-o in functie de rata de succes. Asta trebuie sa va intereseze pe voi. Iar in cadrul FIV-ului 90% din treaba o face laboratorul. E foarte important ca clinica unde ati ales sa mergeti sa aiba un laborator performant, utilat cu aparatura de ultima generatie. De aceea am avut incredere 100% in clinica din Valencia. Laboratorul lor este printre cele mai bune din lume. Da,din lume!!!

Ceea ce vreau sa mentionez este ca in Spania, cuplurile rezidente au dreptul din partea statului la 5 tratamente de fertilizare gratuite. 5!!!! Va dati seama ce inseamna asta? Cand un tratament e minim minim 9000 de euro acolo?? La noi in tara cate tratamente iti asigura Statul Roman? 0!!!! Este foarte greu sa beneficiezi de tratament gratuit in tara noastra pentru ca infertilitatea nu este considerata o prioritate pentru ei. Sau adoptiile. Sau mamele surogat. Nimic ce tine de acest aspect, nu-i intereseaza pe politicienii nostri!! Trist dar adevarat.

Cand o iei pe acest drum trebuie sa te inarmezi cu rabdare si sa crezi in visul tau. Crede-ma ca tu nu poti influenta cu absolut nimic reusita sau esecul tratamentului. Trebuie sa fii zen si sa go with the flow.

Asta am incercat eu la ultimul fiv si asta a functionat

Eu scriu aici pentru voi, pentru a va arata ca daca iti doresti cu adevarat si lupti pentru visul tau, Dumnezeu nu te lasa! Niciodata!

Share: