Program finantat de stat

Cei care sunt nevoiti sa apeleze la o astfel de procedura, cu siguranta au fost informati si asupra costurilor, care nu sunt deloc de ignorat. Iar pe langa costurile pe care le discutati de la inceput, pe parcurs pot aparea situatii neprevazute si sa fiti nevoiti sa mai scoateti din buzunar alti banuti.

Poate nu stiti dar in Bucuresti exista un program numit O sansa pentru cuplurile infertile. In cadrul acestui program, cuplurile infertile primesc un ajutor de la stat in valoare de 13.800 lei/cuplu infertil. Atentie doar pentru 1000 de cupluri in perioada iunie 2018-decembrie 2019. Acest ajutor se acorda pentru procedura de fertilizare in vitro.

Bineinteles ca trebuie intocmit un dosar cu toate actele necesare si ca sa inserez o glumita, probabil ca aveti nevoie de dosar cu sina 🙂

Da, stiu, nu ati ras. Simteam nevoia sa mai deviez discutia putin. Sa revenim la lucruri serioase.

Pentru a putea beneficia de acest ajutor pentru fertilizare in vitro, in primul rand trebuie sa va mobilizati si sa va strangeti toate analizele si documentele necesare. Daca va intereseaza, eu va las aici o lista cu ce aveti nevoie si cum puteti beneficia de acest program:

Ca sa fi eligibil pentru acest stimulent trebuie sa: ai analiza AMH >1, exceptie femeile sub 35 de ani pentru care amh-ul nu este un criteriu de excludere; cuplu in care partenerul sufera de azospermie( aveti un avantaj pentru ca nu se exclud donatorii de sperma); indicele de masa corporala al femeii intre 20-30; varsta partenerei intre 25 de ani-45 de ani.

Cam astea ar fi criteriile de eligibilitate.

Bineinteles ca va trebui sa efectuati procedura de fertilizare in vitro la o clinica acreditata de catre Agentia Nationala de Transplant pentru fertilizare in vitro si a farmaciilor de catre operatorul economic.

Treaba se intampla cam asa: banii ii vei primi sub forma de doua vouchere simultan pentru fiecare solicitare. Pe voucher va fi inscriptionat numele si prenumele beneficiarului, codul sau numeric personal, numarul de inregistrare alocat in proiect, specificarea etapei din cursul procesului( etapa 1 sau etapa 2).

Etapa 1- aici vorbim de voucherul ce se acorda pentru medicamente- tratatamentul de stimulare medicamentos-in valoare de 4.600 lei

Etapa 2- voucherul pentru procedurile medicale – in valoare de 9.200 lei.

Este bine sa retineti ca in acest program aveti incluse si testarea beta HCG la 2 saptamani de la transferul embrionar precum si un consult ecografic si monitorizare a sarcinii daca testul iese pozitiv la 6 saptamani de sarcina.

In momentul in care doriti sa va inscrieti pe site pentru a participa la acest program, trebuie sa aveti deja o indicatie de FIV de la o unitate medicala partenera.

De asemenea trebuie sa specificati si farmacia de unde va veti procura medicamentele. Si aceasta trebuie sa fie de pe o lista aprobata de primaria municipiului Bucuresti.

Ma bucura faptul ca exista un astfel de program dar ma intristeaza sa stiu ca suntem mult in urma Europei. De ce spun asta? In Spania, rezidentii spanioli au dreptul la 5 tratamente de fertilizare. 5. In Italia din nou, statul te ajuta si te sprijina in acest proces. De ce? Pentru ca este in avantajul statului sa creasca natalitatea. Noi se pare ca inca nu intelegem acest lucru sau nu vrem sa intelegem. Din pacate din ce in ce mai multe persoane ajung sa faca credite pentru a-si putea pemite un tratament de fertilizare si culmea este ca ajungi sa platesti un an,doi sau depinde de caz si ai sansa nici macar sa nu-ti reuseasca tratamentul dar tu o sa ai un remider in fiecare luna. Nu, nu este in regula ce se intampla. Cotizam atat in fiecare luna, in fiecare an si nu este decontat nimic!

Va invit sa incercati sa va depuneti pentru acest ajutor din partea statului pentru ca oricum nu aveti nimic de pierdut si poate aveti noroc si puteti fi unul dintre cele 1000 de cupluri. Din ce am citit, majoritatea spitalelor bune sunt acreditate si partcipa in acest program deci nu trebuie sa va faceti griji.

Share: