Nu exista mama perfecta

Acesta este un articol fara nici un pic de informatie insa va asigur ca este plin de afirmatii pozitive si ganduri de incurajare fata de noile mamici.

Toata sarcina incerci sa te pregatesti pentru acel moment, momentul cand il/o vei vedea. Ce vei simti? Vei plange? Vei iubi din prima? Poate ai facut cursuri de puericultura si stii sa schimbi un pampers sau poate esti ca mine si ai considerat ca sunt bani aruncati pentru ca, hai sa fim serioase, nu exista mama care sa nu stie sa schimbe un pampers.

Ai cumparat o gramada de chestii, ai facut camera copilului ca la carte. Scaun de masina. Caruciorul. Totul este pregatit pentru venirea bebelusului.

Tu? Tu esti pregatita?

Nimeni nu te pregateste pentru noptile nedormite, pentru chiuveta plina de biberoane murdare, pentru muntele de haine care trebuie calcat de fiecare data. Pentru spalatul separat pentru ca bebe are detergentul lui. Iesirile in parc obligatorii chiar daca tu ai da orice sa stai in casa, sa vegetezi pe canapea

Nimeni nu te pregateste pentru noptile in care veti fi doar voi doi, incercand sa-l adormi in timp ce restul casei se cufinda intr-un somn de 8 ore. Nimeni nu te pregateste pentru starea de iritabilitate si neputiinta pe care o vei dezvolta atunci cand nu te intelegi cu el si nu stii motivele plansului sau disconfortului lui.

Darrrrr…

Nimeni nu te pregateste pentru cantitatea enorma de iubire pe care o vei primi de la el, despre puterea pe care o capeti dupa atatea nopti nedormite si totusi tu inca mai poti putin. Nimeni nu te pregatese pentru mandria pe care o vei avea cand va face pentru prima data un lucru, pentru cand va merge, cand va spune primul MAMA…

Nimeni nu te pregateste sa simti ce inseamna sa fie atata nevoie de tine incat sa se prabuseasca toata casa daca nu esti acolo.

Sa ajungi sa-ti cunosti copilul doar dupa felul in care rade, vorbeste, merge. Sa ajungi sa-ti dezvolti alte aptitudini de care habar nu aveai.

Cu toate avem momente cand simtim ca nu mai putem, cand am da orice pentru o ora de somn, avem momente cand dansam prin casa in fata lui pentru a-l face sa rada sau cand spunem povesti fara sfarsit pentru a-l ajuta sa doarma.

Gatim mereu 2 feluri de mancare in caz ca primul nu-i este pe plac. Avem mereu haine de schimb la noi pentru el in caz ca pateste ceva.

Toate aceste lucruri nu le poti invata dinainte sa-l ai. Nu exista. Oricat ti-ar povesti cineva tu nu ai putea intelege fericirea unei mame cand dupa 2 zile de constipatie in sfarsit in a treia zi se duce la baie. Nu poti. Si este perfect normal. Sunt simturi care ti se dezvolta in momentul in care el te promoveaza in rang, cand te alege ca mama.

Nu ne putem compara unele cu celelalte. Daca tu ai un copil care doarme toata noaptea iar al meu nu a dormit 2 ani asta nu te face mai putin mama. Doar mai norocoasa 🙂 una care alapteaza nu este mai putin mama decat una care nu alapteaza. Una care naste natural nu este mai mama decat una care naste prin cezariana. Fetelor! Toate ne numim MAME.

Nu suntem perfecte pentru lumea exterioara insa la noi in familie suntem cele care ne dam silinta zilnic sa iasa totul atat cat se poate de bine.

Stiu cum e sa plangi de epuizare, de somn, sa simti sa vrei sa pleci. Dar mai stiu ca sunt atat dar atat de dorita de puiul meu incat a sters cu buretele toate lacrimile mele.

Ceea ce vreau sa va spun eu voua este ca aceasta meserie se invata pe parcurs. Nu exista right or wrong, exista what works for you! O mama face totul pentru binele copilului ei si aceasta dorinta te va ghida si te va ajuta sa fi cea mai buna versiune a ta!

Va pup cu drag!

Share: